maanantai 16. syyskuuta 2013

Wo zai Shanghai gongzuo (xuexi)

Kiinan kielen tunnilla, maanantai aamuna tulinen taisto, Kuutti vastaan Maria ja haasteena kiinalaiset merkit ja toonit.... ja.... 3 - 5 voitto Marialle! Mutta mitä tapahtui ennen maanantai aamua ja kiinan kielen tooneja? 

Viikonloppu meni täällä Kiinan päässä erittäin nopeasti. Tänään oli hieman vaikeuksia herätä 6.40 ja suunnata reippain mielin kohti Yanchangin kampusta, mutta hyvin me tästäkin selvittiin. Perjantaina koulun jälkeen taistelimme tiemme kampukselta kohti kotia hurjan ukkosmyrskyn saattelemana. Odotimme koululla noin tunnin josko sateet laantuisivat, mutta ei. Kumpikaan meistä ei muistanut kohdanneensa samanlaista myrskyä pitkään aikaan. Pudongin puolella kadut olivat täynnä vettä ja autot eivät liikkuneet. Kumivene olisi ollut kyseisenä iltana parempi kulkuväline. Perinteisin suomalaisin tradition juoksimme suoraan koulusta kauppaan ostamaan ruokaa ja uuden sateenvarjon uuden myrskyn pelossa ja osittain myös sen takia, että Sherpan sivuilla kerrottiin olevan kolmen tunnin jono jotta saisi ruokaa ovelleen. Noh syksyä ja uusia sateita odotellessa. 

Perjantai iltana suuntasimme sitten uuden klubin, MYSTin, avajaisiin. Olimme saaneet nimemme listalle ja pääsimme ensimmäisten joukossa ihmettelemään tätä uutta baaria. Noh nyt ainakin tiedämme mitä Sedu Koskinen on aikoinaan hakenut Tigerin VIP - meiningillä. Baarin yläkerta oli täynnä kinupäälliköitä, lukuisia tarjoilijoita ja säihkyviä shamppanja pulloja. Me viihdyimme kuitenkin omalla porukalla alakerran lounge tyyppisessä paikassa. MYST sijaitsee noin 5min kävelymatkan päässä kodistamme ja taas kerran selvisimme kävelyllä kun muut joutuivat myrskyn jälkimainingeissa etsimään itselleen takseja, hehe. 

Lauantai aamuna olin enemmän kuin iloinen, että edellinen ilta oli mennyt kevyesti ja olimme ajoissa kotona. Minulla oli siis ensimmäinen työpäivä Wine and Taste lehden järjestämän Shanghai sparkling wine festivalien PR-neitinä. Yhdessä kahden muun suomalaisen tytön kanssa olimme mukana tapahtuman avajaisissa. Kolme vaaleaa tyttöä hienoissa iltapuvuissa, hiuksissa ja meikeissä keskellä Jing´anin puistoa lauantai aamuna sai useat kiinalaiset kerääntymään tapahtuman avajaisiin ja räpsimään kuvia meistä. Kuulemma tapahtumasta ja kenties meistäkin oli tehty paljon juttuja paikalliseen mediaan, vielä en kuitenkaan kuvia löytänyt (en osaa hakea kiinaksi...) Lauantaina meillä oli vain muutama tunti töitä ja saimme iltapäivällä itse nauttia eri maiden kuohuviineistä. Tapahtumassa siis eri maahantuojat esittelivät tuotteitaan ja alueelle oli kutsuttu paljon median edustajia, bloggaajia sekä muita "tärkeitä" henkilöitä. 

Lauantai iltana tapsimme Yamabe-sanin illallisen merkeissä. Hän tuli hakemaan meidät taksilla asunnoltamme ja suuntasinne Zhongsan parkiin illallistamaan. Ravintolan nimeä emme juuri nyt muista, mutta söimme ehdottomasti parasta ruokaa koko matkan aikana. Ihanan tuoretta ja herkullista japanilaista ruokaa noin kymmenen eri ruokalajin muodossa. Yamabe-san on siis Kuutin äidin bisnestuttu. Sovimme vielä tapaavamme Yamaben reissumme aikana. Saimme kutsun hänen toimistolleen ja mahdollisuuden toiseen japanilaiseen illalliseen. Yamabe on erittäin mukava japanilainen. Olimme ostaneet jo aiemmin Suomesta hänelle muumiaiheisia tuliaisia. 


Ms. Maria, Mr. Kuutti ja Yamabe-san

Sunnuntaina heti herättyämme suuntasimme Mr. Pancakesiin aamupalalle. Kuutti lähestulkoon juoksi kymmenen minuutin matkan kohti Julu lu:ta pannukakkujen kuvat silmissä. Noh voimme taas todeta, että pannukakut ja vohvelit olivat erittäin hyviä! Mahat täynnä pannukakkua suuntasimme kohti kuohuviinifestivaaleja. Minulla oli töitä vasta illalla ja Kuutti + toinen suomalainen pariskunta olivat saaneet liput tapahtumaan, niin olihan ne pakko käyttää. Alueella vierähti muutama tovi taas hyviä kuohuviinejä ja shamppanjaa maistellen. Minulle jäi mieleen sieltä tyttö, joka oli aivan innoissaan meistä suomalaisista ja opetti meitä ääntämään kiinan kielen tooneja. Samaisessa seurueessa oli myös ilmeisesi joku Shanghain mafioso tai niin ainakin kuulimme. Kukaan ei ollut herraa kutsunut paikalle, mutta kukaan ei myöskään uskaltanut heittää häntä ulos. Kävimme iltapäivällä vielä tapahtuman jälkeen Niken outletissa Zhongsan parkissa varautumassa tuleviin trekkeihin.

Mr. Pancake House 

 "Asiantuntijat"

 Maisemia kotikulmilta sunnuntaiaamulta


Sunnantai iltana mulla oli sitten toinen työrupeama, tällä kertaa Swissotellilla wine festivalin päätösjuhla. Tehtäviimme kuuluivat vieraiden vastaanottaminen ja palkintojenjaon avustaminen yms. Juhlan loputtua saimme tilaisuuden keskustella viinin maahantuojien kanssa ja saimme muutamat käyntikortit siltä varalta, jos satumme tarvitsemaan viiniä.... Ilta päätettiin Bundilla kilistellen kuohuvaa onnistuneen tapahtuman kunniaksi. Länsimaalaisten on helppo saada edustustehtäviä täällä, sillä vaaleaa ihoa ihannoidaan, suurin osa mainoskasvoista on länkkäreitä ja tapahtumissa jatketaan tottakai samalla linjalla. Periaatteessa ei tarvitse tehdä muuta kuin hymyillä ja olla valkoinen.

Emme kohdanneet töiden aikana yhtään häiritseviä tilanteita vaan saimme rauhassa keskittyä "edustamiseen". Toki meitä pyydettiin yhteisiin valokuviin ja  tässä tapahtumassa suostuimme siihen, koska kyseessä oli työ. En todellakaan suostuisi työhön, mikä ei vastaa arvomaailmaani. Olen enemmän kuin tyytyväinen viikonlopun töihin. Tapasin upeita ihmisiä ja pääsimme näkemään uusia ja erilaisia asioita. Voin myös todeta, että kiinalaisten ja suomalaisten hienoilla illallisilla on eroja. Täällä tarjoilijat nojailivat seiniin ja skumppapullot poksahtelivat miten sattuu.

Vielä loppuun haluan mainita, että täällä kadulla kulkiessa kukaan ei tule koskemaan sinuun tai liikaa ihmettelemään vaikka olet "valkoinen", kukaan ei huutele ja on rauhaisa olo vaikka kävelisin yksin kadulla ilman Kuuttia. (Kävely ilman Kuuttia = varma eksyminen....) Eli isi voi olla rauhassa, enkä mä kävele täällä hirveesti ilman Kuuttia :)


Tällä hetkellä suunnitellaan pakoa kaupungista todellisen Kiinan ja luonnon pariin. Matkasuunnitelmat ja matkustusajat selviävät toivottavasti pian.

PS. Eilen oli taksikuski joka ei töötännyt kertaakaan!!!!! Nainen ratissa ja rauhallinen kyyti hehehe :D

Päivän treenivinkki a´la Maria on että OTA VIIDEN TÄHDEN TAKSI ja nuku kun Kuutti treenaa, toimii!

-Maria

2 kommenttia:

  1. Tässä tarinassa nähdään että ei välttämättä haittaa vaikkaa kuuluu vähemmistöön. Tosin - onhan se kotisuomessakin pääasiassa etu tai helpotus jos kuuluu vähemmistöön (täällä kotona Maria ja Kuutti ovat enemmistöä sekä värillisesti että kielellisesti. suom.huom.). Enkä nyt yllytä vihatekoon vähemmistöä vastaan.

    Oliskohan siellä kiinanmaalla jotai sellaisia Kibbutseja tai vastaavia, että pääsisitte oikein syvälle kulttuuriin. Nyt on ollut onni myötäinen ja "kermapersekiina" näkyy valoisana. Tosin ei kermaperseenä olemisessa ole mitään pahaa jos vaan kolestroliarvot ja maksa kestää. Perussuomalaisella (huom ei puolue) geeniperimällä ei yleensä kestä. Vähemmistöllä (kieli jne) kestää paremmin.

    Hyviä kuvia eläintarhasta. Merkatkaa että esim. Norppa ja Kuutti (Kuutti oikealla) - ettei tule sekaannuksia.
    Karhuja meillä on pihassakin, joten se ei ollut kovin erikoisuus. Se kaksivärinen karhu joka näyttää lakritsimainokselta on söpö. Lakritsin nimi on Panda - karhusta en tiedä. Enemmistön eläintieto on puutteellinen.

    Nauttikaa elämästänne enemmistön edustajina vähemmistönä.

    Love & Peace!

    VastaaPoista
  2. Maria "En todellakaan suostuisi työhön, mikä ei vastaa arvomaailmaani." Salmela :D

    VastaaPoista