maanantai 9. syyskuuta 2013

Hen gao xing ren shi ni! Kiinaa, viiniä ja uudet salikortit


Nyt sitten katsotaan chilin terveysvaikutukset, huhhuh... Oli uiguurien pöperöt sen verran stydit, että Kuutti popsi yksin kaikki shiskebabit ja lehmän vatsalaukut kun Maria katseli vierestä. Ei onneksi ollut eka kerta kun on vatsalaukku Kuutin lautasella! 

Sunnuntaina seikkailimme metrolla Yanchangin kampukselle ja menimme ensimmäiselle orientoitumisluennolle. Koordinaattorin mukaan olimme valinneet jo kurssimme, mutta emme todellakaan Suomen päässä olleet tehneet muuta kuin hakeneet kyseiseen kouluun. No pienen sumplimisen jälkeen saimme 5 kurssia kasaan. Eniten meillä on kiinan kieltä, yhteensä 12 x 45min viikossa. Tämän lisäksi meillä on Kiinan ja Aasian kulttuuria, lakia yms. Koulua on joka päivä klo 8-11.40 sekä maanantaisin ja perjantaisin vielä klo 13 - 16.30.  Koululla on aina sellainen 1,5h "resting time" eli siesta. Vikkelät kiinalaiset eivät muuten jaksaisi paahtaa pitkiä päiviä. Noh, koulun vierestä löytyy iso ostoskeskus ja me voimme viettää siellä siestamme. 

Tänään oli ensimmäinen koulupäivä, onneksi kuitenkin vain puoli 12 asti. Opiskelimme Kiinaa ja meiltä pitäisi nyt sujua ihan perus fraasit. Harjoittelimme myös ääntämistä ja lauleskelimme la la laulua... Aivan tunnin loppupuolella menimme ulos, lauloimme la la laulua ja joku joutui aina mennä puhumaan kiinalaisille kun laulu loppui. Tottakai mun kohdalle osui joku kuuromykkä pappa joka ei tajunnut edes mun tervehdystä ja pakeni mua... En sitten saanut selvitettyä hänen nimeä enkä kotikaupunkia. Mutta onneksi on Kuutti, opettajan pikku lellikkipoika! Kuutti loisti tänään tunnilla ja vain kaksi oppilasta sai erityismaininnan ääntämisestä. Kuutti oli niistä toinen! Taitaa Li Laoshi (opettaja Li) vähän tykätä länkkäripojista. 

Koulun jälkeen lähdimme metsästämään meille salia. Voin kertoa että salin löytäminen täältä alle 100e kuussa on aika mahdotonta. Kävimme ensin tossa meidän vieressä etsimässä salia. Löysimme yhden todella hienon ja alhaisin hinta mihin saimme tingittyä oli 3000RMB. (8RMB = 1e) Saimme tingittyä hinnan noin puoleen. Tämä sali oli kuitenkin vähän liian fancy, mutta sijainti 50m päässä olisi ollut plussaa. No seuraavia saleja emme edes löytäneet vaikka meillä oli osoitteet ja kaikki. Täällä jos sulla on joku osoite, se ei todellakaan tarkoita sitä että se olisi oikea, tai sitä kyseistä paikkaa olisi edes olemassa. Kaupungissa on koko ajan remontti päällä. Pikaisen googlettelun jälkeen totesimme nuo haamusalit todella kalliiksi ja suuntasimme noin 1,5 km päähän kodistamme. Täältä löysimme ensimmäisen vähän fiksumman salin! Siellä oli vapaat painot yms systeemit ja pääasia siellä ei todellakaan ollut se, tuletko chanelin vai guccin puku päällä, vaan itse treenaus. No saimme neuvoteltua meille 3kk jäsenyyden yhteensä 2000RMB (lähtöhinta lähes 5000RMB). Päätimme tarttua diiliin ja huomenna alkaa treenaus! 

Noh, on viime päiviin kuulunut myös viiniä. Eilen kävimme yhden ravintolan kattoterassilla nauttimassa yhdet lasilliset kavereiden kanssa. Paikka oli tosi kiva ja rento, eikä mikään riistomesta. Tänään löysimme sitten todellisen diilin, kaksi lasia valkkaria vain 4 euroa! (Pullo kaupassa vähintään 12e) Noh siinä sitten juhlistimme hienossa kahvilassa salikorttejamme lenkkarit jalassa ja katselimme hienoja autoja. Seuraavana sitten uusien salivaatteiden metsästys. Onnistuimme löytämään jo toisen Niken Factory storen ihan koulun vierestä! 

Päivän treenivinkkinä voimme tarjota tänään Taichita mummojen kanssa. Aamulla tätä näkyä sai ihailla suoraan luentosalin ulkopuolella. 

Br, 
-Maria

Zai jian!


2 kommenttia:

  1. Moi, nauttikaa olostanne ja viineistä t. Isi

    VastaaPoista
  2. Ni Hao.. Haluaisin jotain kuvia, jollain tavalla.. t. Mami

    VastaaPoista