maanantai 23. syyskuuta 2013

Ruokaostoksilla Shanghaissa

Koko ostoskori yhdestä kaupasta, yhdellä kerralla.... NOOT! 

Meiltä löytyy kodistamme liesi ja muutamat astiat ja pannut. Yleensä aamuisin teemme aamupalaa ja muut ruuat syödään ulkona tai tilataan Sherpasta. Silti teemme ostoksia ympäriä kaupunkia saadaksemme parhaat (halvimmat) tarvikkeet. Uusimmat villitykset täällä Jing'Anilla ovat jugurttikone ja pressopannu! Vihdoinkin kahvia ja kunnon jugurttia. Mutta missä kaikkialla käymme ostoksilla...? 

City Shopista haemme kananmunat, maitotuotteet, kahvin yms. peruselintarvikkeet. Täältä löytyisi myös rahkaa ja hapankorppuja, mutta hinnat näille hyödykkeille ovat miljoona kertaiset verrattuna suomeen. Rahkasta saat pulittaa sen viisi euroa ja sillä viidellä eurolla saa jo kunnollisen ruuan. City Shop on tuontiruuan mekka ja kauppa on aina lastattu länkkäriasiakkailla. 

Leipä haetaan Hilton hotellin leipomosta kello 20.00 jälkeen, jolloin leipomon tuotteet ovat -50 % alennuksessa. Täältä saa tosi hyvää leipää ja vakkari ostoksemme on reilu kahden euron moniviljaleipä. 

Hedelmät haetaan jostain hedelmäkojusta ja viimeisin hedelmäkassi, joka sisälsi banaania, mangoa, omenaa, kiiviä, kurkkua ja luumua, maksoi 5euroa. 

Kymppikaupasta haetaan kaikkia hauskoja pikkujuttuja ja kaikki maksaa about 10RMB eli reilun euron. Täältä olemme ostaneet kyniä, lahjakasseja, sateenvarjoja.... Se mitä kymppikaupasta ei löydy, ei tarvita. 

Onneksi meillä on kotona vesikone, joka täytetään aina 5 minuutin sisällä puhelinsoitosta room serviceen. Näin ollen emme joudu roudaamaan isoja vesipöniköitä vaan ripeät kiinalaiset hoitavat sen puolestamme. Toki ostamme mehua, vettä yms. aina lähikaupoista. 

Miksi sitten emme käy kovin paljoa kiinalaisissa supermarketeissa? Noh, kaikki leivät on kertaalleen uitettu rasvassa ja lisätty älyttömän paljon sokeria. Oikeastaan toi sokerin lisäys koskee kaikkia muitakin elintarvikkeita. Kiinalaista maitoa emme viitsi hirveästi käyttää. Jos emme tekisi itse aamupalaa, ostaisimme kadulta riisivelliä tai ylimakeita ja mauttomia pullia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti