sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Viisumiasioita

Vaikka tänään oli sunnuntai, oli ihan tavallinen arkipäivä. Täällä on ihan normaalia siirtää arkipäivä viikonlopulle ja viikonloppu arkipäivään. Tämä siksi, että Golden week jatkuu pidempään. Outoa. Noh me päätimme hyödyntää entry ja exit bureaun aukioloa ja lähdimme metsästämään lisäentryä viisumiimme. Suomesta pystyimme hakemaan vain yhden entryn viisumin ja näin ollen emme ilman tämän päiväistä vierailua voisi liikkua Kiinan rajojen ulkopuolelle tämän reissun aikana. 

Löysimme paikan helposti ja sen jälkeen kaikki olikin vaikeaa. Tiesimme, että meidän pitäisi ottaa kuva alakerrassa, sillä olimme ensimmäistä kertaa toimistossa. Noh yksi täti kuitenkin opasti meidän suoraan kolmanteen kerrokseen ja jäimme odottamaan vuoroamme. Meni hetki, ennenkuin tajusimme että meidän pitää täyttää yksi kaavake. Vuoromme meni kun kaavake ei ollut vielä valmis. Noh uusi vuoronumero ja sitten odottelun jälkeen tiskille kunnes tämä virkailijanainen toteaa, että meidän sittenkin pitää mennä ottamaan valokuva ensimmäiseen kerrokseen. Hän ei tietenkään voinut neuvoa missä se kuva otettaisiin. Hissillä alas ja valokuvaukseen. Takaisin ylös jonottamaan ja vihdoin kolmannella kerralla paperit virkailijan kouraan ja 14.10. voimme toivottavasti hakea viisumimme yhden lisäentryn kera. Alla vielä netistä löydetyt ohjeet, mitä papereita tarvitsee lisäentryn hakua varten. Myös lomake tulee täyttää paikan päällä! 

1. The foreign student, whole holds an F Visa and wants to extend the F visa or apply for a Re-entry F Visa for the first time, must persent the following materials to Shanghai Exit-entry Administrative Bureau:
1) Passport; 
2) Acceptance Letter; 
3) JW202 or JW201 Form; 
4) An Introduction Letter for Foreign Students' Visa and Residence Permit Application, which is issued by the Office of International Student Affairs; 
5) One 2-inch Photo (the size of passport photo); 
6) The expense of handling the visa, according to Shanghai Exit-Entry Administration Bureau; 
7) An original copy and photocopy of Registration Form of Temporary Residence which is issued by the school dormitory reception or the local police station of community outside campus.

Helppoa, eikö?! Kaverimme tulivat hakemaan myös lisäentryä noin tunti meidän jälkeemme ja neuvojemme avulla heillä meni koko prosessiin vain 15min, kun me taas idiootteina pyörimme ympäri ämpäri noin 1,5h ajan. Tottakai jonottaminen tehtiin kiinalaiseen tapaan, esimerkiksi vuoronumerolla 294 saattoi käydä kuusi ihmistä.... Ihme ja kumma välillä virkailijat eivät ottaneet vastaan ihmisiä ilman oikeaa vuoronumeroa. 

Loppupäivä meni sitten salilla ja sushilla. Tottakai sushiravintola, johon yritimme mennä tänään kaksi kertaa, suljettiin molemmilla kerroilla nenämme edestä. Very nice! Mutta löysimme läheltämme toisen sushipaikan ja oli kyllä täydelliset misokeitot, sushit ja sashimit, nams nams. Huomenna vielä koulua ja sitten viikon lomalle! 

Päivän treenivinkkinä on sushiravintolan metsästys juosten ympäri kaupunkia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti