keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Ni hao!

Sushia, sashimia, rapuja, kalaa, nautaa, lammasta, jäätelöä,  liekitettyä banaania..... Thats all about teppanyaki night! 

Eilen menimme porukalla teppanyaki paikkaan lähelle nanjing roadia. Maksoimme reilu 20 euroa per naama ja saimme all you can eat + drink buffan. Söimme mahamme täyteen herkullisia, suoraan edessämme paistettuja ruokia. Kaikki raaka-aineet olivat tuoreita ja herkullisia ja pöydässämme vieraili kolme kokkia. Kuvia ei taaskaan ole, sillä molemmilla meistä oli akku loppu puhelimista.. yllätys :D

Tänään menin taksilla ja taksikuski oli bokserit jalassa!? Myöskään tööttiä ei säästelty. Taksin saaminen ja perille pääseminen on vielä melko haasteellista meille heikon kiinan kielen takia. Yleensä näytämme google mapsista osoitteen ja pääsemme perille. Jos kuski puhuu kiinaa sanomme yleensä vain kyllä ja ei... Yleensäkin liikenne on melko kaaottinen täällä. Se kuka painaa eniten tööttiä voittaa, punaisia valoja ei ole ja läheltä piti tilanteita on paljon. Silti yhtäkään kolaria ei olla nähty. Sateella taksi on mahdotonta saada. 

Viime päivät ovat olleet tosi kuumia ja iltaisin on sitten tullut paljon vettä. Ylläri me ollaan oltu ilman sateenvarjoa yleensä. Salilla on myös tullut käytyä! 

Päivän treenivinkkinä on perus penkki. 

-Maria



3 kommenttia:

  1. Taisin näppäillä ensimmäisen kommenttini bittiavaruuteen - ei se mitään.
    Toivottavasti opinnot etenevät nyt hyvin, kun on kupu ravittuna hyvällä ruualla ja juomalla (nam).

    Shanghai taitaa olla kiinalaisittain suhteellisen arvokas paikka vaikka globaalisti ei niin paha olisikaan.

    Päivän etabloitumisvinkki:
    kuvaus Yliopiston kampuksen ruuasta ja sen hinnasta

    VastaaPoista
  2. Yliopiston kampuksen ruokapaikkoja kuvailtiin seuraavasti "not so tasty but safe, you should try at least one time" tämän kommentin jälkeen kukaan ei ole käynyt ruokaloissa... Noh ehkä me joku päivä vielä etitään joku ruokala ja käydään testaamassa! Kouluruokalana meillä on toiminut naapurin kung po chicken, hinta noin 1,3 euroa ja limun kanssa alle 2 euroa.

    Hyvää yötä
    -Kuutti

    VastaaPoista
  3. Hinoa poikani Kuutti.
    Etabloituminen etenee vaikka vielä ette olekaan rohkaistuneet maistamaan. Muista äitisi motto: "kyllä rohkea rotan syö..."
    Etabloitumisvinkki #2: Olisi kiva kuulla Kiinan (Shanghain) kansantalouden saavutusten näyttelyn suurimmista saavutuksista sekä jos mahdollista siitä, millaisia joukkoesityksiä näkyy esim. perinteisten kiinalaisten voimistelulajien eli puistojumpan ympärillä.

    VastaaPoista