torstai 7. marraskuuta 2013

Viikon kuulumisia

Alkuviikko meni melko normaaleissa merkeissä. Kävimme koululla, salilla ja teimme vähän harkkatöitä. Olemme myös eläneet budjetti viikkoa, eli kaikki ylimääräinen tuhlailu ja hienoissa ravintoloissa käynti on kielletty. Meillä on myös kiroilulakko ja yllätys yllätys herra Kilpeläinen kiroilee kuin rekkamies. Sanktiona kiroilusta on 5minuuttia hierontaa, sillä jos panoksena olisi raha, olisimme molemmat viikonpäätyttyä köyhiä. Kiinalaiseen tapaan työ opettaa ja ensi viikolla ei kummankaan suusta tule enää yhtään kirosanaa. Sitten vähän tarinaa eilisestä. 

Eilen, eli  keskiviikkona meillä oli lomapäivä koulusta ja lähdimme metromatkan päässä olevaan "Kiinan venetsiaan" eli Qibaohun. 


Noh jengiä oli taas melko paljon, vaikka kyseessä oli arkipäivä. Porukka kierteli pikku kujilla, jotka oli täynnä kauppoja ja lähes jokaisella oli kanavartaat suussa. 


Siinä se kaunis ja puhdas joki sitten oli. Sanoisinko, että likaisempi kuin Vantaan joki... Mutta tulipahan tämä paikka nähtyä. Päätimme vielä suunnata turistipäivän kunniaksi Yuyuan Gardeniin ihmettelemään. 


Kuutti ja vanhat talot. 



Vähän tärähtänyt Martsa






Ja näkymiä Starbucksin lasin takaa. Täällä kahvit myydään jo joulumukeissa ja kaupoista on mahdollisuus ostaa joulukoristeita. Jihuu!

Iltamme jatkui sitten vähän suomalaisemmissa merkeissä. Olimme saaneet Suomen konsulilta kutsun illalliseen, joka oli osa Finnish Design Week:iä. Matkasimme kohti Tongjin yliopistoa ja Sino-Finnish centteriä. Paikka oli todella hieno ja suomalaista designia löytyi yllin kyllin. Tilaisuuden menusta vastasi  New Yorkista lennätetty, suomalainen kokki Petteri Luoto ja hän oli loihtinut erittäin hyvän buffet menun. Tarjolla oli salaatteja, perunoita, toast skagenia, lohta, nautaa, lihapullia, perunamuussia... Ja tottakai VIINIÄ. 


Tilaisuuden avaus.


Marimekkoa ja buffetin antimia

 Ja jälkkäriksi oli vispipuuroa ja pannaria

Kaikin puolin onnistunut ilta ja pääsimme virallisen osuuden jälkeen suomalaiseen Harvian saunaan! Oli kyllä hyvät löylyt ja taisipa Kuutti nauttia kulauksen Jallua teekkaripojilta. Kiitos veronmaksajat! 

1 kommentti:

  1. Mukavaa vaihtelua koittaa olla kiroilematta, pitäsi varmaan itsekin yrittää sitä.. Teidän sanktio siitä kiroilemisesta on hyvä, kumpi saa enemmän hierontaa, ilmeisesti Maria ;) Kauniissa paikassa kävitte, tuskin Venetsiassakaan se vesi kovin puhdasta on.. Vantaajoen likainen väri tulee mutapohjasta, sehän on silti ihan uimakelpoista ja kalaakin voi syödä, toisin kun varmaan noissa Kiinan jätteitä vilisevissä joissa! Oli varmasti hieno illallinen ja saunassa saitte hetkeksi saasteet pois iholtanne.. Äiti täällä laskee jo päiviä milloin tulette takaisin <3 Terkut ja halit, pysykää terveinä ja have fun!

    VastaaPoista