lauantai 16. marraskuuta 2013

Avioliittomarkkinat


Mies, joulukuu 1971, 180cm, kuukausiansiot ja kuvaus henkilöstä


Taas on hetki vierähtänyt edellisestä blogipostauksesta. Syynä tähän on se, että täällä ei ole tapahtunut juurikaan mitään ja kaikki kirjoittamisenergia on keskitetty koulutöihin, joiden deadlinet ovat ihan tässä lähiaikoina.


Ilmoituksia liimattuna sateenvarjoon

Ajattelimme kuitenkin jakaa teille yhden hienon kiinalaisen tapahtuman nimittäin avioliittomarkkinat! Joka viikonloppu kokoontuu muutama satapäinen kirppiskansa People's Squaren puistoon kaupittelemaan. Erona suomalaiseen kirppiskulttuurin kuitenkin se, että täällä ei suinkaan suoriteta vaihdantaa vanhoilla vaatteilla, vaan kotiin nurkkiin jääneillä lapsilla.

Markkinointipäällikkö tytär vaimoksi oy ab:sta
Kiinassa avioliitot ovat edelleen enemmän tai vähemmän järjestettyjä. Kiinan opettajamme mukaan vanhemmat etsivät sopivan ehdokkaan ja tuovat hänet kotiin näytille ja ehdokkaalle ei käytännössä voi sanoa ei. Kiinassa tulevaa kumppania valitessa enemmän vaikuttaa työpaikka ja varallisuus. Hammasrivin suoruus ja silmien väri ovat sitten ihan toissijaisia juttuja. Kumpaakaan osapuolta ei välttämättä kiinnosta olla yhdessä, mutta avioliitto on kuitenkin toteuttettava. Kuultimpa tuossa taannoin, että eräs mies olis joutunut neljä kertaa kosimaan ennenkuin oli tullut sellainen "no hyvä on sitten" vastaus. Kaikki parisuhteet ja avioliitot eivät tietenkään ole sovittuja ja varsinkin kaupungeissa nuoret saavat yhä enemmän ja enemmän itse päättää kenen kanssa ovat. Tärkeintä, että kunhan nyt jonkun kanssa on.

Avioliittomarkkinat ovat epätoivoisille vanhemmille hieno paikka 'pitchata' se oma muksu jollekkin, joka muksun suostuu ottamaan. Puistossa on yleensä a4 kokoinen paperi liimattuna sateenvarjoon tai ilmoitustauluun. Paperissa on esitelty tärkeimmät asiat eli sukupuoli, syntymäaika, PITUUS, paino, PALKKA ja MUU VARALLISUUS. Emme vieläkään tiedä kuinka hyvät hakijat erottuvat huonoista sillä hakemukset ovat melko tasapaksua tavaraa. Huhupuheiden mukaan länsimaalainen olisi kysyttä tavaraa...

Me suuntaamme huomenna Tokioon ihmettelemään täysin erihenkisiä aasialaisia ja palaamme Shanghaihin torstaina ja uutta blogipostausta odotettavissa sitten perjantaina. Zai jian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti