maanantai 26. elokuuta 2013

Viisumit takataskussa!

Kuten jo aiemmassa postauksessa Kuutti kirjoitti viisumeista ja niistä aiheutuvista vaikeuksista voimme edelleen todeta olevamme samaa mieltä. Pääsimme tänäänkin todistamaan kun silmälasipäinen viisumivirkailijamies hylkäsi armotta useiden ihmisten hakemuksia. Pääherra Mao oli kuin olikin suotuisalla tuulella ja Kilpeläinen & Salmela ovat nyt onnekkaita one-entry-to-China-visa:n omistajia! Kävimme siis tänä aamuna taas Kulosaaressa ja tällä kertaa mukaamme lähti Kiinan viisumit. HUH! 



Nyt kun viisumit ovat takataskussa on edessä viimehetken lähtövalmistelut. Marian kohdalla tämä tarkoittaa loputonta pakkausurakkaa.... Takaraivoon on iskostunut jo M. Nevalaisen sanat "ET PAKKAA RINKKAA TÄYTEEN" Monet housut otan, entä paitoja, mekkoja, kenkiä??? Olisi ihanaa lähteä tyhjällä rinkalla ja ostaa kaikki vaatteet paikan päältä, mutta nyt tarkoituksena kuitenkin ottaa kohtuullisesti mukaan omia vaatteita ja täydentää sitten varastoja Shanghaissa. Tällä hetkellä Shanghaissa on kovat helteet, mutta marraskuussa koittaa talvi ja silloin ei enään painella menemään pelkillä hellemekoilla. 

Ennen matkaa olemme siis hankkineet viisumin, rokotukset (hepatiitit, polio, japanin aivokuume, lavantauti), vakutuukset (huomioithan, että tarvitset pidemmälle matkalle matkavakuutuksen pidennyksen ja tarvittaessa matkatavaravakuutuksen). 

Asunnon hankimme vasta paikan päältä, sillä kaikkialla on varoiteltu huijareista ja siitä, että asuntojen kuvat eivät aina pidä paikkaansa. On hyvin monia asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ja niistä voi lukea lisää esim. Shanghain suomalaisten sivuilta. Meillä on kuitenkin muutamien välittäjien yhteystietoja ja muutama asuntonäyttö sovittuna ensi viikolle. Päivitämme sitten Kiinasta käsin lisää tietoa asunnon hankkimisesta ja miten se meidän kohdalla menikään. 

Koulu meillä alkaa 9.9. joten meillä on viikko aikaa selvittää asioita paikan päällä. Näillä näkymin luennot ovat Yanchang kampuksella, mutta virallista tietoa kursseista yms. ei vielä ole. Sekin varmasti selviää pian. Täällä ollaan kuitenkin iloisella mielellä ja toivotaan, että voimme lukea mahdollisimman paljon kiinan kieltä.

Päivän treenibiisi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti